fbpx

JOBBA HOS OSS

Kontakt

För information och bokning:

Världens bästa jobb

Nu till sommaren 2024 söker vi bland annat fartygsbefäl och däcksmän till våra tre skärgårdsbåtar M/S Athene, M/S Ellen af Harstena och M/S Svanö. Vi kör turer alla dagar i veckan och söker två skeppare och två däcksmän för ett rullande schema på respektive båt.

Förutom våra båtar sköter vi även hamnvärdskapet i Fyruddens hamn och i gästhamnen på Harstena. På ön Ämtö driver vi en mysig liten stugby. Här behöver vi också anställda under somrarna! 

Gillar man att vara i skärgården och jobba med service, så har vi det perfekta jobbet!

Ellen utgår från Fyrudden och Svanö från Arkösund. Boende kan ordnas genom oss vid Valdemarsvik (nära Fyrudden). För att arbeta på Svanö som utgår ifrån Arkösund behöver man själv ha ett boende i närheten eller dagligen kunna ta sig dit själv.

Fartygsbefäl: Som befälhavare ansvarar du för passagerare, besättning och fartyg. Du skall förutom att framföra och manövrera fartyget säkert, även kunna arbetsleda din besättning. Tillsammans skapar ni upplevelsen för passagerarna. För att vara befäl på Athene behövs som minst en klass VII behörighet och för Ellen af Harstena behöver man som minst FB klass VIII inre fart behörighet och för Svanö begränsad inre fart. Dessutom ett Läkarintyg för sjöfolk.

Däcksman: Som däcksman har man flera olika uppgifter, dels är det du som lägger loss och fast vid avgång och tilläggning, dels tar du hand om passagerarna under turen, t ex informerar om säkerheten ombord och står i baren/caféet. För arbetet behöver man något som kallas Basic Safety och Läkarintyg för sjöfolk. Har du inte dessa så hjälper vi dig med det innan säsongen.

Skeppare till taxibåt: Vi har även tre mindre båtar (Stella, Färjan och Runnskär) i verksamheten, med dessa kör vi turbåtstrafik, taxitrafik och varutransporter till verksamheterna på Harstena och Ämtö. För att vara skeppare på dessa behöver man ha examen som Fartygsbefäl klass VIII och Läkarintyg för sjöfolk. Från slutet av juni till slutet av augusti.

Hamnvärd på Harstena: Som hamnvärd så ska man bland annat välkomna ankommande fritidsbåtar, informera gäster om vad som finns i form av service och aktiviteter, hålla rent och fint i hamnen. Du som söker är troligen sommarledig från gymnasiet eller universitetet. Det är inte nödvändigt, men ett plus, om du har båtvana och kunskaper om närområdet.

Stugvärd på Ämtö: Som stugvärd sköter man in- och utcheckning av gäster, städning av stugor och servicehus, sköter kiosken och ser till att det är fint på hela anläggningen. De flesta som sommarjobbat hos oss på Ämtö är mellan 15 och 20 år, bor på någon ö i närheten och tar båten till jobbet. Om du tror att det kan vara något för dig så är det bara att höra av sig!

Skicka din ansökan till info@skargardskompaniet.se. 

Vi hoppas vi ses i sommar!