BÅTTURER

VÅRA TJänSTER

BÅTTURER MED SKÄRGÅRDSKOMPANIET

Reguljärtrafik

Med M/S Ellen af Harstena kör vi varje dag från hamnen i Fyrudden till Harstena, på vägen stannar vi även på Ämtö. Avgång från Fyrudden kl 10:30 alla dagar från 22 juni till och med 25 augusti.

Sälsafari 2019

Följ med på en intressant och spännande naturupplevelse längst ut i ytterskärgården. Onsdagar och söndagar mellan 30 juni och 18 augusti besöker vi Sandsänkans sälskyddsområde. 

ALLSÅNGSKVÄLL I VALDEMARSVIK

Allsångsmåndagarna i Valdemarsviks hamn är populära och väldigt välbesökta. Fyra måndagar i rad med husbandet Titanix och en massa gästartister när sommaren är som bäst! Och nu finns det möjlighet att åka en härlig skärgårdstur från Fyrudden och Gryts Varv ända fram till festen!

KVÄLLSTUR TILL HÄRADSKÄR

Häradskär är en av skärgårdens intressantaste öar, här finns både en spektakulär fyr och en gammal lotsstation. Historien om Häradskär får vi av vår guide som bor ön och vi får även möjlighet att klättra upp i fyren!

SKÄRGÅRDSKOMPANIET

M/S Ellen af Harstena

Ellen af Harstena byggdes 1885 på Motala Mekaniska Verkstad, sedan dess har hon hunnit vara både längs Norrlandskusten, i Vättern och Vänern och på Västkusten. Nu är hon äntligen tillbaka i Östergötland och här i vår vackra östgötska skärgård! Hon tar 73 passagerare och tillsammans kryssar vi sakta genom Östgötaskärgården.

Våra turer utgår antingen från hamnen i Fyrudden eller hamnen i Tyrislöt.