fbpx

VANLIGA FRÅGOR

Kontakt

För information och bokning:

Här svarar vi på de vanligaste frågorna vi får

Har det gjorts några Corona-anpassningar i verksamheten?

För våra större båtar har vi justerat det maximala antalet passagerare per tur och öppnat upp större ytor på däck, dessutom har vi skärpt våra städrutiner ombord. Som passagerare får man gärna vistas ute på däck och hålla avstånd. 

Får man ta med hund ombord på era skärgårdsbåtar?

Ja, om man vistas med den ute på däck, ej i salongen.

Får man ta med sig barnvagn?

Ja, det går bra att ställa barnvagnen på fördäcket.

Får man ta med sig cykel eller kajak?

Ja, i mån av plats. Det går oftast bra att ställa cyklarna på fördäcket. Kajaker kan vi hänga på utsidan om räcket på soldäck (om de är tömda). Cyklar kostar 100 kr styck att ta med, kajaker kostar 400 kr/st.

Var kan man parkera bilen?

Se sidan HITTA HIT för parkeringsmöjligheter i de olika hamnarna. 

Är båtarna tillgänglighetsanpassade?

Nej, våra skärgårdsbåtar är byggda på slutet av 1800-talet och har tyvärr fortfarande många problem med tillgängligheten.

Kan man åka med rullstol?

På Ellen af Harstena är dörren 70 cm bred. Är rullstolen smalare går det bra. Svanö har en brant trapp innanför dörren så där är det mer problematiskt.

Hur kan man betala?

Resan kan betalas med kort redan när man bokar på internet. Väljer man att betala på plats så är det kontanter eller Swish som gäller.

Måste man förboka för att få plats?

Har man bokat är man garanterad plats. Har man ej bokat går det oftast bra också, men då åker man med i mån av plats. Man kan boka plats ända tills precis innan båten avgår. 

Finns det toalett ombord?

På båda våra fartyg finns toaletter. På Sälsafarituren och Häradskärsturen som körs med mindre båtar finns inte tillgång till toalett ombord. 

Får man dricka alkohol ombord?

Båda våra fartyg har alkoholtillstånd och där kan man köpa alkoholhaltiga drycker i baren.

Kan turer ställas in?

Vi kör även om det endast är ett fåtal bokade. De vanliga turerna är inte så väderberoende eftersom vi håller oss inne i skärgården. Sälsafarituren kan dock ställas in om det blåser för mycket eftersom den går ut utanför de yttersta öarna (det händer dock väldigt sällan). 

Har du några frågor som inte är med här så skicka dem via mail till info@skargardskompaniet.se