fbpx

VANLIGA FRÅGOR

Kontakt

För information och bokning:

Här svarar vi på de vanligaste frågorna vi får

Ja, om man vistas med den ute på däck, ej i salongen.

Ja, det går bra att ställa barnvagnen på fördäcket.

Ja, i mån av plats. Det går oftast bra att ställa cyklarna på fördäcket. Kajaker kan vi hänga på utsidan om räcket på soldäck (om de är tömda). Cyklar kostar 100 kr styck att ta med, kajaker kostar 400 kr/st.

 

Se sidan HITTA HIT för parkeringsmöjligheter i de olika hamnarna. 

Nej, våra skärgårdsbåtar är byggda på slutet av 1800-talet och har tyvärr fortfarande många problem med tillgängligheten.

I år har vi inte längre några Corona-begränsningar av antalet passagerare, vi har dock fortfarande öppnat upp större ytor på däck. Våra skärpta städrutiner ombord har vi kvar. Som passagerare får man gärna vistas ute på däck och hålla avstånd. 

På Ellen af Harstena är dörren 70 cm bred. Är rullstolen smalare går det bra. Svanö har en brant trapp innanför dörren så där är det mer problematiskt.

 

Resan kan betalas med kort vid bokningen på internet. Väljer man att betala på plats så är det kontanter eller Swish som gäller.

Har man bokat är man garanterad en plats ombord. Har man ej bokat går det oftast bra också, men då åker man med i mån av plats. Man kan boka plats ända tills precis innan båten avgår. 

På båda våra fartyg finns toaletter. På Sälsafarituren och Häradskärsturen som körs med mindre båtar finns inte tillgång till toalett ombord. 

Båda våra fartyg har alkoholtillstånd och där kan man köpa alkoholhaltiga drycker i baren.

Vi kör även om det endast är ett fåtal bokade. De vanliga turerna är inte så väderberoende eftersom vi håller oss inne i skärgården. Sälsafarituren kan dock ställas in om det blåser för mycket eftersom den går ut utanför de yttersta öarna (det händer dock väldigt sällan). 

Har du några frågor som inte är med här så skicka dem via mail till info@skargardskompaniet.se