fbpx

VANLIGA FRÅGOR

Kontakt

För information och bokning:

Här svarar vi på de vanligaste frågorna vi får

Ja, om man vistas med den ute på däck, ej i salongen.

Ja, det går bra att ställa barnvagnen på fördäcket.

Ja, i mån av plats. Det går oftast bra att ställa cyklarna på fördäcket. Kajaker kan vi hänga på utsidan om räcket på soldäck (om de är tömda). Cyklar kostar 100 kr styck att ta med, kajaker kostar 400 kr/st.

 

Se sidan HITTA HIT för parkeringsmöjligheter i de olika hamnarna. 

Nej, våra skärgårdsbåtar är byggda på slutet av 1800-talet och har tyvärr fortfarande många problem med tillgängligheten.

Vi har inte längre några Corona-begränsningar av antalet passagerare. Vi har dock fortfarande större ytor öppna på däck och våra skärpta städrutiner finns kvar.

På Athene som utgår från Söderköping är det möjligt att ta sig ombord med rullstol och vi hjälper till lite extra så det går smidigt.

På Ellen af Harstena är det lite mer komplicerat, dörren är 70 cm bred, men är rullstolen smalare går det bra. Svanö har en brant trapp innanför dörren så där är det tyvärr inte möjligt.

Resan kan betalas med kort vid bokningen på internet.

Väljer man att betala på plats så är det kontanter eller Swish som gäller.

Har man bokat är man garanterad en plats ombord. Har man ej bokat går det oftast bra ändå, men då åker man med i mån av plats. Man kan boka plats ända tills precis innan båten avgår. 

På alla våra tre fartyg finns toaletter. På Sälsafarituren och Häradskärsturen som körs med mindre båtar finns inte tillgång till toalett ombord. 

Alla våra fartyg har alkoholtillstånd och där kan man köpa alkoholhaltiga drycker i baren.

Vi kör även om det endast är ett fåtal bokade. De vanliga turerna är inte så väderberoende eftersom vi håller oss inne i skärgården. Sälsafarituren kan dock ställas in om det blåser för mycket eftersom den går ut utanför de yttersta öarna (det händer dock sällan). 

Har du några frågor som inte är med här så skicka dem via mail till info@skargardskompaniet.se